torsdag 23 maj 2013

Angående tävlingen på Lelång

Det har kommit ett mail angående tävlingen på Lelång, med ett par artiklar (klicka på bilderna) bifogade

Kolla in vad som skrivs, och hör gärna av er till mej (Kalle) på mail, buick56@hotmail.com. eller telefon 070-1911057

Ni kan även ta kontakt med Niclas Nätt.

"Citat"


Hej! Vänder mig till deltagare i Lake Tour 2013 med flera.
En debatt om gäddfisket i sjön Lelång har blossat upp. Största anledningen till att detta har blossat upp just nu är att en av deltävlingarna skall hållas i sjön och 100% C&R kommer EJ att praktiseras.
Efter att jag skrivit första insändaren till vår lokaltidning så har jag förstått att det är FVO:t som är de som är den drivande kraften bakom att få bort så mycket gädda som möjligt. En person i styrelsen har valt att uttrycka sig precis just så vid ett tidigare tillfälle! Nu är det som så att beståndet av gädda inte klarar det hårda trycket!
Då förhoppningarna inte är stora att man skall lyckas få rätsida på fiskevårdsområdet så försöker jag nu vända mig till Er som är deltagare. Jag vet att ni är förespråkare av C&R och jag vet att ni säkerligen är än mer konsekventa när ni läst de två bifogade insändarna till lokalpressen. Det finns nämligen flertalet faktorer som gör att man måste värna om just gäddan i sjön.
Fiskevårdsområdet väljer att inte besvara vår kritik, och de har i dagsläget inga planer på bättring! Därför hoppas jag på er som deltagare! Vi fick inte tag i så många mail-adresser, men vänligen vidarebefordra detta till så många av deltagarna som möjligt. Se de två bifogade filerna för insändarna ifrån mig, Henric och Ulf.
Jag lägger en kopia på detta mail till ansvarig utgivare på lokalpressen Thomas Wallin samt Martin Falklind och Johan Broman som vi har varit i kontakt med! Även en av de lokala guiderna i våra sjöar Tommy Nerstrand får en kopia.
Hoppas på er! Mvh Henric Schmalfeld
PS! Ni är självfallet välkomna att e-posta! Eller att ringa på min mobil under dagtid! Jag svarar om jag inte är upptagen i möte! 072-526 72 15 DS
"Slut citat"

Tacksam om ni hör av er om hur ni tycker / känner!

mvh. Kalle.

2 kommentarer:

  1. Jag trodde nog det skulle komma någon typ av kommentar men jag kanske misstog mig med att de tävlande föredrog C&R. Om någon hade kunnat påverka till en ändring av reglerna så hade det varit teamen.

    SvaraRadera
  2. Det är tyvärr inte mycket vi kan påverka i frågan, så nära inpå.
    Har varit i kontakt med fvo. utan någon som helst framgång, vilket föranleder att om det ska bli förändringar så blir det inför 2014 års Tour, då målet är att samtliga deltävlingar ska vara 100% C&R

    SvaraRadera